Groepstherapie

Als je stottert, kan het heel prettig zijn om een keer deel te nemen aan een groepsbehandeling waarbij iedereen wel eens moeite heeft om uit zijn woorden te komen en begrijpt dat het af en toe iets meer tijd kost. Door het deelnemen aan een groepsbijeenkomst ontdek je nieuwe dingen aan je eigen stotteren of krijg je tips om met bepaalde situaties om te gaan. Een groepsbijeenkomst kan daardoor een hele waardevolle aanvulling zijn op de individuele afspraken. De groepsgrootte varieert van 4 tot 8 personen.

In Stottercentrum Utrecht geven wij de volgende groepstherapieën:

– voor kinderen in de basisschoolleeftijd (6-11 jaar):
– kinderen in groep 8, ter voorbereiding op de middelbare school;
– jongerengroep;
– oefengroep voor volwassenen.

Intensieve groepstherapie

Naast de deze groepstherapie is er ook de mogelijkheid tot intensieve groepstherapie voor verschillende leeftijdsgroepen:

– voor kinderen van 8-12 jaar;
– voor kinderen van 12-19 jaar;
– volwassenen van 19-65 jaar.

Tijdens zo’n groepstherapie, verspreid over een aantal maanden, ontdek je dat jij veel meer bent dan je stotteren. Je komt meer in contact met jezelf, je talenten, je ideeën en wensen. Daarnaast krijg je lichamelijke vaardigheden onder de knie, waardoor het stotteren verder afneemt. Alles wat je leert neem je als bagage mee voor de rest van je leven. Je wordt sterker. Voor meer informatie kijk je op www.damstegroep.nl.