Vergoeding

Logopedie-stottertherapie zit in het basispakket van elke zorgverzekeraar en omdat wij met alle zorgverzekeraars een contract hebben afgesloten, worden de behandelingen dus vergoed. Bij cliënten ouder dan 18 jaar geldt dat u eerst uw eigen risico moet betalen.

Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraar, u  hoeft daarvoor zelf niet in actie te komen.

Verwijzing

Met de geldige verwijzing van een arts wordt de logopedische behandeling vergoed. U dient deze schriftelijke verwijzing mee te nemen naar de eerste afspraak. Daarnaast is er een mogelijkheid om zonder verwijsbrief van een arts naar de logopedist te gaan. Dit heet Directe toegankelijkheid Logopedie (DTL). Dan vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een kort vooronderzoek waarin de logopedist u enkele vragen zal stellen over uw gezondheid.
Raadpleeg uw zorgverzekering of u een verwijsbrief nodig heeft.

Verhindering

Als u verhinderd bent, moet u uw behandelafspraak tenminste 24 uur van te voren afzeggen bij uw behandelend logopedist. Dit kan telefonisch of per mail. Wanneer een afspraak vergeten is of niet 24 uur van te voren is afgezegd, worden de kosten bij u persoonlijk in rekening gebracht. Bij ziekte kan er tussen 8 en 9 uur op de betreffende dag nog worden afgebeld.

Neem direct contact met ons op >>