Consultatie

Wanneer u of uw behandelend logopedist vragen heeft over het stotteren, kunt u een consult aanvragen. Hierna kan een uitgebreid advies aan u en uw behandelend logopedist gegeven worden

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Cursussen

Al jaren geven wij cursussen, met veel plezier. Soms verbonden aan een Hogeschool, soms in eigen beheer en op meerdere plaatsen in het land. Die cursussen zijn veelal gericht geweest op stotteren en stottertherapie, maar ook cursussen en workshops gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling als therapeut. Je kunt ons kennen van de ‘klassiekers’ ‘Stotteren bij jonge kinderen’ en het Lidcombe Programma.

Lees hieronder meer over het cursusaanbod:

CURSUSSEN

Programma

1 – Stotteren bij kinderen in de basisschoolleeftijd
2 – Stotteren bij adolescenten en volwassenen
3 – Therapeutschap
4 – Authentiek zijn voor hulpverleners en coaches: “ik en de ander”
5 – Lidcombe Programma – Voor jonge stotterende kinderen van 3 – 6 jaar
6 – Lidcombe opfrisdagen – Voor in Lidcombe geoefende therapeuten
7 – Ouderbegeleiding/ouderparticipatie – Hoe begeleid je ouders bij de logopedische behandeling van je kind?
8 – Speech Motor Training – Oraalmotorische vaardigheden vergroten om spreken te vergemakkelijken
9 – Stotteren en spraak-taal(ontwikkelings)problemen
10 – Anders kijken naar onvloeiend spreken, SI en stotteren

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Over Cursusbureau MenS

MenS – Meesterschap en Stottertherapie
Ons cursusbureau heeft een nieuw jasje gekregen met een frisse ‘look’ en een nieuwe naam, waardoor we uniformiteit uitstralen, goed vindbaar zijn en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen. De docenten werken allen vanuit dezelfde visie, welke je hieronder kunt lezen. Wij streven naar kwaliteit en meesterschap op het hoogste niveau.

Heel graag biedt MenS jullie een plek waar we je kennis en ervaring op gebied van stotteren en therapeutschap verder aanvullen en verdiepen. Ons cursusprogramma is er voor zowel logopedisten die nog niet zoveel met stotteren doen als voor logopedist-stottertherapeuten die al langer met stotteren werken.

Naast cursussen bieden we ook een plek om dat wat je tegenkomt in je vak met elkaar te delen, en daarvan te groeien. Inspiratieavonden en terugkomdagen zijn onderdeel van ons aanbod. We zien er naar uit je te mogen verwelkomen in 2019/2010 en onze bijdrage te mogen leveren aan een belangrijke ontwikkeling in therapeutschap in de gezondheidszorg.
Je kunt ons altijd bellen of mailen voor informatie of persoonlijk advies.

Lees onze visie en ons cursusaanbod hier. Kijk regelmatig op deze site, want hier worden steeds nieuwe cursusdata aangekondigd.
Al onze cursussen zijn of worden geaccrediteerd.