Elise Prins

Over Elise

Na mijn universitaire opleiding tot linguïst/taalkundige, merkte ik dat ik mijn opgedane kennis in de praktijk wilde inzetten. Ik volgde er de opleiding tot logopedist achteraan en dat bleek de goede keuze. Inmiddels werk ik twee dagen per week voor het Stottercentrum Utrecht, en drie dagen in het voortgezet speciaal onderwijs. Daar begeleid ik middelbare scholieren met auditieve en communicatieve problematiek. Bij beide cliëntgroepen staat de wens om te communiceren op een manier die bij hem/haar past centraal. Ik vind het mooi om samen met de mensen die stotteren of broddelen (of hun ouders) te zoeken naar vloeiendheid in het spreken en de weg om met het stotteren om te gaan in het dagelijks leven. Daarin neem ik ook graag gezinsleden, leerkrachten of de omgeving mee.

Ik heb op meerdere momenten in mijn leven ook logopedie-stottertherapie gevolgd. De oplettende luisteraar zal af en toe nog een stottermoment bij mij ontdekken. Ik heb er goed mee leren omgaan en help nu graag anderen om hun eigen weg daarin te vinden. Sommige gevoelens en gedachtes over het eigen spreken, begrijp je wellicht beter als je ze zelf hebt meegemaakt. Ik vind de ontwikkeling van het zelfbeeld en je identiteit hierin erg interessant.

Ik werk op woensdag op de locatie in Kanaleneiland, en op vrijdag in Leidsche Rijn. Zowel kinderen, jongeren, als volwassenen zijn welkom.