Else Rozema

Over Else

Graag begeleid ik mensen die stotteren van alle leeftijden. Elke leeftijd brengt weer iets anders met zich mee en dat vind ik boeiend. Inmiddels heb ik ruime ervaring als logopedist-stottertherapeut opgedaan in Zoetermeer en Gouda sinds 1994. Daarnaast heb ik ook ervaring opgedaan in het Speciaal Basisonderwijs.

Wat me zo trekt in het werken met mensen die stotteren is dat alles aan bod komt: zowel de gehele ontwikkeling van het kind,  de spraak-taalontwikkeling, het contact tussen ouder en kind en het  het sociaal-emotionele deel bij kinderen en de interactie tussen de gezinsleden. En bij volwassenen hoe ze in het leven staan met hun stotteren en vooral hoe ze daar beter hun weg in kunnen vinden, daar waar het stotteren hen beperkt in wie ze willen zijn.

Ik vind het een mooi vak om samen met de mensen die stotteren, of samen met collega’s te zoeken naar de weg, hoe dit kind, deze volwassene de weg vindt hoe om te gaan met zijn/haar stotteren en daardoor ook de vermindering van het stotteren zelf.

Menu